donderdag, 25 juni 2009

Breda Klimaatstad

Triple AAA status voor Klimaatstad Breda
Wethouder Willems (Milieu) kwam iets te laat binnen bij het Kadernotadebat. Een grote glimlach op zijn gezicht, een ingelijst certificaat nonchelant onder zijn arm. “Breda AAA status”. Dit certificaat kreeg Breda tijdens de algemene ledenvergadering van het Klimaatverbond Nederland, vanwege het uitvoeren van het 10 Puntenplan van de Vereniging Klimaatverbond Nederland, de Hier Klimaatcampagne en de provinciale Milieufederaties. Maar dat was niet de enige reden voor de glimlach van Wethouder Willems. Als enige van de 35 deelnemende gemeenten kreeg Breda een speciaal bord ‘Klimaatstad‘ voor de gemeente met de hoogste ambities. In Breda worden 63 van de te nemen 69 maatregelen op het gebied van onder meer bestaande bouw, nieuwbouw en mobiliteit uitgevoerd.

Dit is natuurlijk een enorme opsteker voor het gemeentelijk klimaatbeleid – wat binnen de raad geregeld onder vuur ligt, maar door de PvdA van harte ondersteund wordt. Het is nu het moment om door te pakken, en niet achterover te leunen, want niet alleen het klimaat is gebaat bij investeringen in duurzame innovaties en bijvoorbeeld energiebesparende maatregelen in (huur)woningen, maar ook de werkgelegenheid.

Lees ook het artikel in BN/deStem

Tags: ,

Leave a Reply