woensdag, 19 mei 2010

Nachtnet op donderdag moet blijven

Nachtnet moet ook op donderdagnacht blijven
Het goede nieuws is dat het Brabants Nachtnet, waar ik me sinds mijn aantreden als raadslid voor heb ingezet, in ieder geval nog twee jaar lijkt te blijven rijden. Tenminste, als Provinciale Staten instemt met het voorstel, dat vrijdag 21 mei eerst in de commissie EMG behandeld wordt.

Het slechte nieuws is: NS stelt voor enkele aanpassingen te doen, waarvan de meest in het oog springende: het geheel laten vervallen van de treinen in de nacht van donderdag op vrijdag.

Juist de donderdagavond is in Breda een studentenavond, met veel bezoek uit de rest van Brabant. Ook zijn er veel (culturele) evenementen op donderdagavond. Met het verdwijnen van de nachttrein op donderdag zit er voor bezoekers weer niets anders op dan voor het einde van de voorstelling of de toegift stationwaards te gaan, of om helemaal niet naar Breda te komen, met alle gevolgen voor de locale economie van dien.

Aangezien dit naar de mening van de PvdA fractie niet past binnen de ambities van Breda om een bereikbare en aantrekkelijke stad te zijn voor studenten, bedrijven, bewoners en bezoekers, stelde ik vandaag vragen aan het College van B&W.

Tags: , ,

Leave a Reply