vrijdag, 30 juni 2006

Maiden speech

Eerder, en over een veel groter onderwerp (Via Breda) dan ik eigenlijk had verwacht, heb ik gisteravond mijn Maiden speech gehouden. En mijn allereerste motie ingediend. Pfff. In de voorbereiding heb ik gestressed, gezenuwd en ben ik bijna ge-emigreerd. Fractiegenoten hebben me gecoachd en het vuur aan de schenen gelegd als verkapte VVD-ers (:-D) Maar…

Het ging goed. Geen ‘lastige’ vragen van de oppositie, genoeg toezeggingen van de wethouder, en de motie is unaniem aangenomen!

Raadslid Solveig van der Bruggen van de PvdA kreeg gisteravond unaniem steun van de Bredase gemeenteraad voor haar motie waarin ze voorstelde om aan te haken op een pilot van de provincie Noord-Brabant. Volgens Van der Bruggen is het een uitgelezen kans om het succes van de ambitieuze plannen in de Bredase Spoorzone ‘te waarborgen’. „De verdere ontwikkeling van Breda en de positionering van de stad als shuttle-terminal vraagt om verdere uitbreiding van de reistijden. Een stad als Breda moet vanwege zijn strategische ligging goed bereikbaar zijn, ook na het middernachtelijk uur“, aldus het PvdA-raadslid. Ze vermoedt dat aansluiting op het NS Nachtnet de stad aantrekkelijk maakt voor dagjesmensen, toeristen en uitgaanspubliek en dat is weer goed voor de plaatselijke economie.

(uit BN/de Stem, klik voor het hele artikel)

Tags: ,

Leave a Reply