vrijdag, 22 januari 2010

Cultuurnacht 2010

Cultuurnacht
Nadat ik vorig jaar tijdens de eerste Bredase Cultuurnacht in de Binnenstad was blijven hangen, besloten ManLief en ik deze Cultuurnacht vooral de Belcrum te verkennen.

Op weg naar de halte van de gratis cultuurbus daar naartoe, hebben we eerst van de unieke gelegenheid gebruik gemaakt om het oude PTT-kantoor te beklimmen. Op de trap een bombardement van video, geluid en licht die de geschiedenis van het gebouw illustreerden. Genoten van het uitzicht over de stad. Wow, adembenemend! Maar niet te lang: de Belcrum wachtte op ons.

In de bus het programma doorgenomen en ons daarna mee laten voeren. Een groeiend initiatief in Electron, gezelligheid bij het Aardappelimperium, Arty Farty bij Kop en de huidige tunnel onder het station in een ander licht. Daarna toch maar de stad in. Drukte bij het Graphic Design Museum, gezelligheid in de Wasserette en even zitten bij Studio Smack op de Vlaszak… Even recapituleren. Verd… is het echt al zo laat? Door dan! Brabantse nachten zijn lang, maar helaas niet lang genoeg om alles te kunnen zien. Gelukkig is er volgend jaar weer een Bredase Cultuurnacht!

Tags: ,

Leave a Reply