vrijdag, 15 januari 2010

Nul-energie woningen

Ten gevolge van de economische crisis stagneert de realisatie van woningbouwprogramma’s. De overheid zet zich in om met name innovatieve en duurzame woningbouwprojecten te stimuleren. De PvdA-fractie volgt de ontwikkelingen in en rond Breda op de voet. Al eerder vroegen wij het college aandacht voor het vlot trekken van duurzame woningbouw- en renovatieprojecten. Onlangs is de PvdA-fractie in contact gekomen met de Stichting Sociale Koop Noord-Brabant. Deze stichting zoekt naar mogelijkheden om een, in onze ogen vernieuwend en onderscheidend, bouwproject te realiseren. De innovatieve kenmerken van het project zijn: energiezuinigheid, een vernieuwende bouwmethode en gunstige financieringsvoorwaarden.

Gezien de behoefte aan starterswoningen, het stimuleren van de bouwproductie en de noodzaak tot energiebesparing staan wij positief ten opzichte van dit plan.
De PvdA-fractie beschikt echter niet over de deskundigheid om alle aspecten van het plan te beoordelen. Mede daarom stelden ik en collega Ger Posthuma artikel 41 vragen aan het college.

Lees ook het artikel op BredaVandaag.nl.
Lees ook het artikel in BN/deStem.

Update @ 10/02/2010: De zeer positieve antwoorden van het College!

Lees ook het artikel op BredaVandaag.nl.

Tags: , ,

One Response to “Nul-energie woningen”

  1. Top-notch info it is surely. My mother has been looking for this information. Thanks=)

Leave a Reply