dinsdag, 01 december 2009

Doe mee

PvdA !Deze zomer heb ik – na lang nadenken en gesprekken met dierbaren – besloten me weer kandidaat te stellen voor de gemeenteraad namens de PvdA in Breda. De sollicitieprocedure ingegaan, keurig alle formulieren ingevuld, een pittig sollicitatiegesprek gevoerd met een commissie en daarna volgde het Grote Afwachten.

Twee weken geleden kwam het verlossende woord en kreeg ik mijn conceptplaats op de conceptkandidatenlijst voor de komende Gemeenteraadsverkiezingen te horen. En dat was best een goede plaats! Maar – resultaten uit het het verleden zijn geen garantie voor de toekomst, guidelines only, subject to changes – het was een conceptplaats op een conceptlijst. Vier jaar geleden veranderde er ook nog vanalles tijdens de Ledenvergadering waarop de kandidatenlijst werd vastgesteld…

Gelukkig had ik niet heel veel tijd om echt zenuwachtig te worden, want de door ManLief gebouwde campagnewebsite www.marjaheerkens.nl moest van content voorzien worden, om op de ledenvergadering gelanceerd te kunnen worden.

En toen was het moment daar. We mochten ons nog kort voorstellen. Daarna werd er gestemd.Nummer 1 – de lijsttrekker – stond al vast. Nummer 2. Tegenkandidaten? Nee. Iedereen voor? Ja. Applaus. Nummer 3. Tegenkandidaten? Nee. Iedereen voor? Ja. Applaus.Nummer 4. Tegenkandidaten? Nee. Iedereen voor? Ja. Applaus. Nummer 5… En pas toen mijn buren me feliciteerden, realiseerde ik me dat ‘mijn’ plaats 4 bij acclamatie was vastgesteld.

Ook de rest van de lijst werd zonder al te veel wijzigingen vastgesteld. De website ging vlekkeloos live en lijsttrekker Marja Heerkens verstuurde haar eerste tweet (te volgen via http://twitter.com/marjaheerkens):

PvdA kandidaten zijn bekend. Ben blij dat ik met deze ploeg aan het werk kan.
22:58 PM Nov 30th from mobile web

De komende maanden gaan druk worden, heel druk. We staan er landelijk niet geweldig voor, maar we gaan er tegen aan. We zijn nog lang niet klaar met de stad. In de afgelopen 4 jaar heeft de PvdA, met de slogan “Alleen in een mooie stad kun je mooie dingen bouwen!” gewerkt aan een sociale stad waarin mooie dingen zijn gebouwd. In ons nieuwe verkiezingsprogramma bouwen we hierop voort. Door de economische crisis leggen we nu een accent op meedoen in de samenleving. Daaraan willen we werken. Juist deze tijd vraagt om een stabiel en betrouwbaar sociaal-economisch beleid. En om kansen voor Bredanaars om mee te kunnen doen. Daarom kiezen we voor “Samen kansen creëren in Breda!” Laat de campagne beginnen!

Dus: ga naar Marjaheerkens.nl en lees onze plannen voor een Breda waarin iedereen mee kan doen. En stem 3 maart 2010 op Marja Heerkens!*)

U mag ook gewoon op mij – plaats 4 - stemmen, als u dat leuker vindt, hoor!

Tags:

5 Responses to “Doe mee”

  1. Carlie zegt:

    That hits the target dead cetenr! Great answer!

  2. That’s way the bestest answer so far!

  3. Yeah that’s what I’m talking about baby–nice work!

  4. I really needed to find this info, thank God!

  5. Thanks guys, I just about lost it looking for this.

Leave a Reply