zondag, 15 november 2009

Pleidooi

“Komt er weer eens iets inhoudelijks op je blog?” vroeg iemand me in een schorsing van de Begrotingsbehandeling. “Er staat op dit moment meer vorm dan inhoud op, en dat lijkt me niets voor jou…” Een waar punt. Dus, bij deze: inhoud.

Ik ben niet zo van de waan van de dag, scoren en hijgerige politiek. Ik ben van de nuance, eerst alle kanten van het verhaal horen en dan pas vragen stellen aan het College – of mijn mond houden. In de afgelopen periode zijn er een aantal zaken politieke items of brekend nieuws geworden, waarbij maar één kant van het verhaal is belicht. Natuurlijk moet je naar mensen luisteren, maar dan wel naar alle mensen, en niet alleen naar de luidkeels roependen. Vaak is er ook nog een zwijgende meerderheid. Ik heb meer dan eens te horen gekregen, dat ik – dus de PvdA – de eerste of soms de enige was die naar de andere kant van het verhaal informeerde.

Hoor en wederhoor is de basis voor goede politieke meningsvorming, maar te vaak gaan politici – en media – voor de quick fix. Scoren! Kijk eens hoe goed we luisteren! Hoe snel we reageren! We zitten er bovenop! U roept, wij roepen ook!

Vorm gaat tegenwoordig vaak boven inhoud in de actuele politiek, hoor staat boven wederhoor, maar ik wil daar niet aan meedoen.

Tags:

Leave a Reply