woensdag, 11 november 2009

Joss Stone

Foto: © Anneke Ruys (www.muziek.nl)

“Wil je kaarten winnen voor een exclusief concert van Joss Stone, sms dan nu Joss naar 3333″ Joss Stone, lekkere soul, heb al haar cds, heeft de weg vrijgemaakt voor de Amy’s, Adele’s, Duffy’s en noem het maar op, het is maandagochtend, doe eens gek… kortom: ik sms’te “Joss! Joss! Joss!”… en hoorde op de radio hoe iemand anders werd gebeld. Jammer.

Tot ik op vrijdagmiddag werd gebeld. “Je spreekt met Wouter, van 3FM. Je hebt ‘Joss! Joss! Joss!’ gestuurd naar 3333?” “Dat klopt, maar dat was maandag…” “Toch heb je twee kaarten gewonnen én haar nieuwste cd!” Na gejubel mijnerzijds en de nodige gegevensuitwisselingen, hing ik op. Gastenlijstplaatsen, hoe cool! En, de hamvraag, wie neem ik mee? Manlief is niet zo’n fan van niet-electronische muziek en ook veel vriendinnen zijn echte dansmariekes.

Bij de koffieautomaat vertelde ik over de gewonnen kaartjes. Meteen riep een collega enthousiast dat ze alle cd’s had en nog nooit naar een écht concert was geweest. “Dan moet je gewoon mee!”

Joss Stone stond, met haar 10-koppige band en 3 achtergrond zangers, in The Sugar Factory – een kleine zaal – voor een paar honderd man. Er was heel veel interactie met het publiek, ze liet de setlist soms voor wat die was en zong verzoeknummers – zelfs als de band die niet gerepeteerd had. De band zelf was subliem – we zijn fan van de trompettist ;-) – en kreeg alle ruimte. Ook Miss Stone zelf improviseerde er op los. Wat een strot!!! Helaas vingen we geen roos aan het eind van haar anderhalf uur durende set, maar we hebben genoten van een super soul concert.

Ps. Betere recensies van het concert lees je hier en hier.

Tags: ,

Leave a Reply