dinsdag, 25 augustus 2009

Slarottiemot

Het is een goed insectenjaar, blijkbaar door de milde winter en het warme voorjaar, en dat merk je. Muggen, wespen, lieveheersbeestjes zwermen dat het een lieve lust is. Ik laat ze, want ik ben altijd bijzonder coulant jegens insecten: ze doen niemand kwaad, ze zijn nuttig en ze zouden verre familie van me kunnen zijn (is me ooit verteld door een boeddhist in Simla). Aan die coulante houding is in huize Sol y Thad met betrekking tot één insectensoort een eind gekomen. Sind gisteren is de oorlog verklaard aan… de mot. Specifiek aan de kle(e)r(e)mot. Ze zitten overal, drijven onze vogels tot waanzin, en zwermen ‘savonds voor de tv – heel irritant. De vliegenmepper maakt overuren, ik heb alles van wol de deur uit gedaan, maar ik krijg ze niet weg. Iemand nog tips – bij voorkeur natuurvriendelijk (al is dat in dit verband misschien wat tegenstrijdig…)

Tags: ,

Leave a Reply