zaterdag, 23 mei 2009

All that Jazz

Hemelvaartdag is voor de gemiddelde Nederlander een rare vrije dag, midden in de week. Als je vrijdag ook vrij hebt, betekent het vooral de start van een lang weekend. Niet voor de gemiddelde Bredanaar. Daar staat Hemelvaart voor de start van Breda Jazz. Vier dagen overal in de binnenstad live muziek – en niet alleen jazz. De afgelopen dagen – en nachten – heb ik me er weer vol overgave in gestort. Het is een beetje als Carnaval – maar dan met betere muziek én beter weer! Veel vrienden (oude en nieuwe) ontmoet in de kroegen en op de pleinen, met name het Kerkplein.

Ik merk wel dat dit lijf wat ouder wordt, dus heb ik vandaag met ManLief en vriendinnetje L. in het Valkenberg doorgebracht. Kleedje, een berg leesvoer en een zonnetje… Minivakantie in eigen stad. Af en toe werd de rust prettig verstoord door het vijfjarige energiebommetje van vriendin L. Zij zag haar kans schoon: drie mensen om afwisselend de speeltuin mee in te nemen, de glijbaan af te sturen… In het T-huis was een concert van twee singer-songwriters aan de gang. De perfecte soundtrack voor een lome namiddag.

Helemaal opgeladen, en een beetje verbrand, duiken we vanavond de gezelligheid weer in! Het leven is goed, hier in Breda.

Tags:

Leave a Reply