maandag, 18 mei 2009

In Europa

Stem 4 Juni (en bij voorkeur PvdA)

Nadat we eerst in een bijzondere raadsvergadering Monsigneur Muskens / Broeder Martinus tot ereburger van de stad Breda hadden benoemd, sprak staatssecretaris Frans Timmermans van Europese Zaken in het Mezz-café over Europa. Na een korte inleiding volgde een geanimeerde discussie. Over nationale identiteit, over hoeveel iedere Nederlander nou eigenlijk betaalt aan én terugkrijgt uit Europa, over gesloten grenzen en ontwikkelingshulp, over de toetreding van Turkije… (een volledig verslag staat hier)
Aan het eind van de avond – die veel te snel voorbij was – riep de staatssecretaris alle aanwezigen op om ten minste vijf personen ervan te overtuigen om tijdens de Europese Parlementsverkiezingen op 4 juni hun stem uit te brengen.

Dus. Bij deze. Stem! Het maakt mij niet uit waarop – Nee, dat lieg ik. Met een stevige, progressieve, linkse fractie zijn de vrijheden die de PvdA aan het hart liggen uiteraard beter beschermd – maar ga 4 juni stemmen. Want een aanzienlijke opkomst is van belang voor een geloofwaardige vertegenwoordiging van Nederland in het Europees Parlement.

Tags:

Leave a Reply