woensdag, 22 april 2009

Kauwen

Iemand had zijn boterhammen op de rails gegooid. Minstens één goederentrein geleden, dat was duidelijk te zien. Toch besloot een kauw dat deze ooit-witte boterham een lekker maaltje voor hem zou zijn. Doelgericht en gracieus landde hij op de rails. Pikte enkele keren in het brood, alsof hij het testte, voor hij een stuk van de boterham af scheurde. Bedaard knabbelde hij het stukje op. Voor hij zijn tweede hap kon nemen, landde een tweede kauw naast hem. De ongenodigde disgenoot bleek ook nog eens slecht opgevoed: hij nam de resterende boterham in zijn geheel in zijn snavel. De food fight die daarop ontspon, werd vol interesse gevolgd door enkele tientallen wachtende reizigers op het perron. De intercity naar Den Haag reed het station binnen. De toeschouwers hielden hun adem in. De kauwen vlogen net op tijd op. De ooit-witte boterham bleef onttakeld achter op de rails.

Tags:

Leave a Reply