zondag, 19 april 2009

Practice what you preach

Naar aanleiding van mijn vorige bericht onspon zich – zowel online als ‘in real life’ – een discussie of de aankoop van een LCD-tv eigenlijk wel klimaatverantwoord was, zeker voor een woordvoerder milieu van de PvdA-fractie. Ofwel: brengt u zelf wel in de praktijk, wat u voor staat als raadslid?

Gelukkig kan ik daar bevestigend op antwoorden. Mijn LCD-tv heeft het Eco-label: een milieukeurmerk dat door de EU is ingevoerd en dat staat voor groenere milieu vriendelijkere producten die voldoen aan strikte milieu- en prestatie eisen. √Čn ik gebruik een stand-by killer, natuurlijk. In theorie is natuurlijk geen enkel electrisch apparaat klimaatverantwoord. Maar daarnaast heb ik 100% groene stroom, opgewekt in Nederlandse windparken, dus is mijn stroomverbruik ook nog eens vrijwel CO2- neutraal.

Tja, als er aan je geloofwaardigheid getwijfeld wordt, moet dat even rechtgezet worden.

Daarnaast scheid ik al mijn afval, gaan afgedankte meubels naar de Kringloopwinkel, heb ik geen auto, zijn al onze groenten biologisch geteeld, enzoverder. Ik doe dit al jaren, gewoon uit praktisch idealisme. Een beter klimaat begint namelijk bij jezelf, toch?

Tags: , ,

Leave a Reply