woensdag, 08 april 2009

Meer vrouwen in de politiek

Vanavond had ik een bijeenkomst om méér vrouwen te enthousiasmeren voor de politiek in aanloop voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2010. Is dat dan nog nodig in deze tijd?, zou je denken. Is het niet erg ’1970′ om vrouwen te stimuleren om in een bepaalde functie te stappen? Het antwoord is: ja, het is nog steeds nodig. En nee, emancipatie van vrouwen is niet passé. Op dit moment is gemiddeld 23% van de gemeenteraadsleden in Noord-Brabant vrouw. In Breda ligt dit iets hoger: 11 van de 39 raadsleden is vrouw. Alleen al om een goede afspiegeling te zijn van de maatschappij, zou minstens de helft van de gemeenteraadsleden vrouw moeten zijn!

Helaas waren er op deze bijeenkomst vooral vrouwen aanwezig die al actief waren in de politiek. Zelf had ik een aantal vrouwen en meiden in mijn netwerk uitgenodigd om te komen, maar die konden niet in verband met sport, oppas, cursussen of gewoon omdat ze geen interesse hadden. Jammer. Want raadswerk is leuk, inspirerend en belangrijk. Natuurlijk is het soms druk, maar met een beetje organiseren is het prima te combineren met werk en privéleven – en zeg nou zelf: organiseren, dat kunnen wij vrouwen als de beste!

Kijk, zo was ik gewoon jarig vandaag, maar aangezien er toch niemand kan komen in verband met sport, oppas, cursussen of politiek, heb ik mijn feestje maar verzet naar aanstaande (Goede) vrijdag. Kwestie van organiseren ;-)

Tags:

Leave a Reply