dinsdag, 24 maart 2009

Plastic heroes in Breda?

Tussen werk en vergaderingen door, hing ik op een avond gezellig met ManLief op de bank. Beetje zappen. Reclame. Oranje mannetjes in beeld. “Ik zit in je TV”. Oh, ja, de campagne om plastic afval te gaan scheiden. Goed initiatief. “Kan dat eigenlijk in Breda ook”, vraagt ManLief ineens. Geen idee. Dat hoor ik – woordvoerder Milieu – natuurlijk gewoon te weten. Dus ik naar Plastic-Heroes-punt-nl en op zoek naar een inleverpunt in Breda.

En schrok. Breda stond niet in het lijstje van gemeenten. Geen plastic inleverpunt in Breda. Schande! Breda, met haar top afvalscheidingbeleid heeft géén inleverpunt voor plastic! Artikel 41 vragen! Vragenhalfuurtje! Wethouder op het matje roepen… Of misschien toch eerst even informatie inwinnen?

Binnen een minuut googlen lees ik, dat Breda niet meedoet met deze campagne – in verband met verwerking helemaal in Duitsland en lelijke bovengrondse bakken – maar wel zelf een proef gaat doen met gescheiden plastic inzameling. Gelukkig. Nu maar hopen dat we in één van de proefwijken wonen, want ManLief is al fanatiek al ons plastic afval apart aan het houden!

Tags: ,

Leave a Reply