donderdag, 12 maart 2009

Randvoorwaarden verkoop Essent (2)

Vandaag ontvingen we de antwoorden op onze vragen over randvoorwaarden voor de eventuele verkoop van Essent aan RWE. Het goede nieuws is dat het College een aantal van onze zorgen deelt – op het gebied van duurzaamheid en geopolitieke aspecten – en deze schiftelijk kenbaar zullen maken aan de overige Brabantse aandeelhouders. Helaas zullen ze geen randvoorwaarden op deze onderdelen meegeven bij de eventuele verkoop van Essent, aangezien de gemeente Breda slechts een kleine aandeelhouder is en de invloed gering c.q. nihil is. Wel geeft het College aan dat er nog aanvullend onderzoek wordt gedaan door de Provincie Noord-Brabant naar aanleiding van vragen van statenleden. Op 27 maart moet dit afgerond zijn, en weten we definitief of Essent verkocht gaat worden aan RWE – en onder welke voorwaarden.

Tags: ,

Leave a Reply