zondag, 01 maart 2009

Het lijkt wel Lente

Voor mij markeert Carnaval het einde van de winter. En inderdaad zag ik op Aswoensdag de eerste zichtbare tekenen daarvan: grote groepen ganzen vlogen terug naar het noorden. In het Valkenberg staken aarzelend de krokussen hun kopjes boven het gras. Een zweem van belofte – een nieuw begin – hing in de lucht. Tijdens het wandelen, gisteren, in het Liesbos zag ik katjes aan de wilgen, sneeuwklokjes in knop. Boeren reden hun gier uit. En toen het zonnetje ging schijnen was het het zelfs bijna aangenaam te noemen. Vandaag weet ik het zeker: de winter is voorbij, het is (in ieder geval meteorologisch) LENTE!!!

Waar is mijn zonnebril, mijn flaneerjurkje en de terrasjes? Leg het picknickkleed en de prosecco maar klaar, we gaan naar buiten! Te hard van stapel, ik? Het was een lange, koude winter, en ik ben er helemaal klaar mee.

Tags:

Leave a Reply