donderdag, 22 januari 2009

De bus nog beter

De Bus. Beter dus

De PvdA Breda is groot voorstander van Goedkoop Openbaar Vervoer. Daarom zijn we blij dat er op dit moment twee proeven met goedkoop openbaar vervoer in de provincie Noord-Brabant lopen. Pilot 1: “Je blijft bussen voor 30 cent”, waarbij een tarief van 30 cent geldt voor reizigers jonger dan 12 of ouder dan 65 loopt sinds mei 2008, en op 1 januari jl. is Pilot 2: “De bus. Beter dus” met tarieven vanaf 60 cent voor de overige reizigers gestart.

Het doel van de provinciebrede pilots met Goedkoop Openbaar Vervoer is om meer reizigers – nieuwe reizigers – gebruik te laten maken het openbaar vervoer. Deze pilots kunnen wij als PvdA Breda volledig ondersteunen, maar sinds de start van de tweede pilot zijn wij door verschillende Bredase busgebruikers aangesproken over de onduidelijkheid met betrekking tot de tarieven en de verschillende kaartsystemen. Ook Reizigersoverleg Brabant heeft recent zijn zorgen geuit. Hoewel we deze pilots toejuichen, zijn we bezorgd dat de onbekendheid van de pilot en de gehanteerde kaartsystemen de slagingskans niet ten goede komen.

En daarom stelde ik Artikel 41 vragen aan het College, om onze wethouder aan te sporen bij de Provincie aan de bel te trekken en een signaal af te geven. Misschien dat met kleine aanpassingen – het enkeltje weer terug, voorverkoop bij winkels en posters bij benzinestation – de proef wel het succes wordt, dat wij willen!

Update @ 23/01/2009: Artikel in BN/deStem. De kop dekt de lading niet helemaal: we zijn blij met de proef, maar we denken dat de communicatie en kaartsystemen verbeterd kunnen worden.
Update @ 04/02/2009: Voorpagina van de Bredase Bode.

Tags: , ,

Leave a Reply