woensdag, 24 december 2008

Finale Serious Request 2008

3FM Serious Request 2008 in Breda is voorbij ;-(
Wat was het weer verslavend, en wat zal ik moeten afkicken! Als ik geen radio aan het luisteren was, dan keek ik het wel. Live op de Grote Markt of via het Ziggo beeldjes kanaal – ik ben zelfs een aantal keer op de bank voor de tv in slaap gevallen, of extra vroeg opgestaan omdat ik geen moment wilde missen. Ik – en heel Breda met mij – mis het glazen huis nu al… We hebben laten zien en horen hoe gastvrij, gezellig en vrijgevig Bredanaars zijn. En hoe lang die Brabantse nachten echt duren – en dat ze keigezellig zijn!
En dan vanavond: wat was het een feest op de Grote Markt! Als we gaan… En het imposante moment vlak voor ze het huis zouden verlaten: de hele markt donker… En ontlading toen ze het huis verlieten, de triomftocht over de blauwe loper… En wat was het spannend: zouden ze de 2.5 miljoen halen? Toen de 3 dj’s – helden! – op het podium op de knop drukten voor de onthulling van de eindstand, hield ik mijn vingers gekruist. Bij elk getal dat onthuld werd, kreeg ik meer hoop. En toen dat voorste getal een 3 bleek te zijn ontplofte de Grote Markt. 3.137.937 euri!!!! En met het geld van Koenders: 5.637.937 euri voor de vluchtelingenactie van het Rode Kruis!

w00t! 3.137.937 euri (+ 2.500.000 van minister Koenders) voor de 36 miljoen vluchtelingen!

ps. Nagenieten? Klik hier en hier voor de finale uitzending!

Tags: , ,

Leave a Reply