woensdag, 05 november 2008

Oh! Bama!

Met gekruiste vingers en geknepen billen zette ik vanmorgen om kwart voor 6 de TV aan. Wie-o-wie zou de nieuwe president van de VS zijn? Laat het alsjeblieft Obama zijn… Ik zag beelden van een plein in Chicago. Juichende mensen, huilende mensen en vooral heel veel blije mensen. Zou het echt?! Toen kwam Obama het podium op en de menigte werd wild!

If there is anyone out there who still doubts that America is a place where all things are possible, who still wonders if the dream of our founders is alive in our time, who still questions the power of our democracy, tonight is your answer! (volledige speech via CNN.com)

Ademloos heb ik geluisterd en gekeken. Met een brok in mijn keel en tranen in mijn ogen – van blijdschap, natuurlijk. Die vreugde in het puliek, huilende oudere afro-amerikanen die het niet konden geloven, dat een van hen president gaat worden.
Obama gaat geen makkelijk presidentschap tegemoet, met een kredietcrisis en een oorlog op te lossen, maar Amerika heeft met hem als toekomstige president wel gekozen voor hoop!

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=Jll5baCAaQU]

Tags: ,

Leave a Reply