maandag, 22 september 2008

Stop. Trein.

Ik had vanavond om 7 uur bij de tandarts, om kwart over 7 in de raadszaal (voor een extra raadsvergadering) en om half 8 bij de fractie moeten zijn. Op zich een strak schema, maar als alles en iedereen meewerkte, zou ik het prima moeten kunnen redden. Helaas stak daar iemand een stokje voor. In Rotterdam kregen we te horen dat we niet verder zouden rijden, in verband met een aanrijding met een persoon bij Lage Zwaluwe – ze zijn wel helder over de oorzaak van vertragingen bij de NS tegenwoordig . Omrijden via Utrecht…. Gelaten liep ik naar het andere perron en belde ondertussen de tandarts af, meldde mijn fractie dat ik de raadsvergadering niet zou halen en wat later zou komen op de fractievergadering en stapte in de bomvolle trein naar Utrecht. Tijdens de 2 uur durende treinreis van Rotterdam naar Breda via Utrecht en Den Bosch bedacht ik me – onder andere –, dat we de hele zomer geen vertraging van dit type hebben gehad, terwijl dit al de derde keer was deze week. Het klinkt misschien cru, maar ik vind het heel typisch dat nu de blaadjes weer van de bomen vallen, mensen weer spontaan voor de trein springen. Ik begrijp dat sommige mensen het leven niet meer zien zitten, maar kies daar dan een ander middel voor dan treinknuffelen? Dat is wel zo prettig voor de machinist (én mijn schema)….

Update @ 02/10/2008: De SP wil de vrije verkoop van paracetamol aan banden leggen, omdat mensen daar zelfmoord mee kunnen plegen. Afgezien van het feit dat men wel heel veel paracetamolletjes in moet nemen om een beetje te overlijden, zou men om diezelfde reden treinen, hoge gebouwen, bruggen, touwen, scherpe voorwerpen, badkuipen, snelwegen, ovens en het gehele oeuvre van Damian Rice moeten verbieden!

Tags: ,

Leave a Reply