zondag, 21 september 2008

Breda Beats 2008

Kunnen jullie niet een beetje doortappen?’ ‘Hallo, we staan hier al uren te wachten!’ Topdrukte op BredaBeats en de dorstige bezoekers werden ongeduldig. Een bijdehandje die net zijn bestelde drankjes had gehad, klaagde: ‘Er moeten 2 vingers schuim op, tap maar een nieuw biertje!’ Moe flapte ik eruit: ‘Als je het zo goed weet, kom dan helpen. We komen vrijwilligers tekort’. Ineens was hij stil. ‘Zijn jullie vrijwilligers dan?’ Toen ik bevestigend antwoordde, bood hij zijn excuses aan, omdat hij had gedacht dat we betaalde luilakken waren. En hij bleek niet de enige. Zodra mensen horen dat dit hele festival draait op vrijwilligers, zijn ze ineens een stuk vriendelijker. Volgend jaar hangen we een banner boven de bar: ‘Wij doen dit vrijwillig. Heb je klachten, help dan mee!”
Ik draaide voor het 6e jaar – ik weet het niet helemaal zeker, maar zoveel verschillende CREW-shirtjes heb ik in de kast liggen in mijn maat – de eerste dienst op zondag (en de tweede trouwens ook, want ze kwamen mensen tekort) op het Breda Beats terrein. (Helemaal vrijwillig is het trouwens niet, aanmelden is na zoveel jaar niet meer nodig, we worden gewoon ingepland. Als we echt niet meer willen of kunnen helpen moeten we ons gewoon ruim op tijd afmelden. Zodoende staat de helft van de groep al enkele jaren op De Zondag achter de bar bij Breda Beats. Maar dit terzijde.)
Het was een mooie, drukke, geslaagde editie, met prima DJ’s. ‘sMorgens rustig uitkateren in de geur van verschraald bier op de minimal klanken van T.I.M.. Lekker wakker worden en op gang komen bij Dacato. Tijdens de funky house set van JF Sebasitian was het enorm aanpoten – de drankjes waren niet aan te slepen! Na een snel hapje eten weer, hop, keihard bikkelen ondersteund door de snoeiharde beats van het avondprogramma. Frank Kvitta was de bom, maar Partyraiser spande de kroon qua beats per minute. Één van de oudere barmannen heeft nog ‘De Vlieger’ van Hazes aangevraagd, maar die werd helaas niet gedraaid ;-) Hieronder een kleine impressie van de afsluiter, met aankondiging van good old MC Herman:

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=5yV8u9LFMjQ]

Ruim na middernacht lag ik moe, voldaan en fris gedoucht op de bank thuis. Ik heb niets meegekregen van Barst, Boombap of de Spaanse Kraag, maar ik heb me wel weer ontzettend vermaakt tijdens de 11-uur durende dance-dienst. Volgend jaar weer!

Tags: ,

Leave a Reply