zaterdag, 13 september 2008

Parkeerproblemen (2)

Vandaag zouden we sowieso de Haagse Beemden in gaan om te canvassen, maar nu hadden we er een extra missie bij. Ik en Miriam zijn met de voorzitter van het BEKOM kris-kras door de wijk gefietst om nog eens met eigen ogen zien waar de parkeerproblematiek het ernstigst is en mijn fractiegenoten hebben tijdens het canvassen aan de mensen gevraagd of zij überhaupt parkeerproblematiek ervaren in hun buurt en of zij daar dan (creatieve) oplossingen voor hadden. Wat absoluut duidelijk werd, is dat parkeren in de Haagse Beemden de gemoederen absoluut bezig houdt. En ook dat de problemen een combinatie van én te weinig plekken én slecht onderhoud van bijvoorbeeld de bestaande parkeerhofjes én een gedragsprobleem is. Dat maakt het wel gecompliceerd. De lange termijn oplossing van deze parkeerproblematiek moet dan ook worden gezocht in verschillende stappen en in heel goed overleg tussen gemeente en de wijk. Met een constructieve houding vanuit de gemeente en de wijk moet het mogelijk zijn om op korte termijn tientallen extra parkeerplekken te creëren in bepaalde delen van de wijk. Maar die korte termijn aanpak zal alleen resultaat gaan hebben als het parkeergedrag van veel bewoners verbeterd en de controle daarop weer strenger wordt.

Update @ 15/09/2008: Artikel in BN/deStem

Tags:

Leave a Reply