donderdag, 11 september 2008

Een uitstekend klimaat!

Ons mam sms’te me na de raadsvergadering: ‘Goed gedaan, chapeau! Je zag er erg goed uit, mooie blouse, vervelende vvd’er’. Ons mam sms’t me wel vaker tijdens of na een raadsvergadering, vaak met moederlijke opmerkingen als ‘niet zo geeuwen’, ‘je haar zat erg goed’ of ‘leuke oorbellen’ – en mijn favoriet: ‘geen idee waar dit over ging, maar jouw bijdrage kwam goed over’. Vanavond moest ik hartelijk lachen toen ik haar berichtje las, natuurlijk om haar toevoeging over de vvd’er. Ik sms’te nog terug, dat dit een gewoon principieel meningsverschil is tussen de PvdA en VVD en dat wij het buiten de vergaderingen prima met elkaar kunnen vinden, maar het mocht niet baten. Ons mam sms’te terug ‘Ja, dat kan wel zo zijn, maar hij is echt …’
Net als in de commissievergadering, vond de VVD namelijk ook tijdens deze raadsbehandeling dat klimaatbeleid geen zaak is van lokale overheden, terwijl de PvdA nog steeds vindt, dat een beter klimaat bij jezelf begint. En welke (tegen)argumenten ik ook gebruikte: economische (duurzame ondernemingen scoren beter bij pensioenfondsen), maatschappelijke (een goed leefklimaat trekt meer mensen en bedrijven aan) of milieutechnische, de VVD was niet van zijn standpunt af te brengen. En ik ook niet. Noch de andere fracties. Het leverde een leuk debat op, maar niemand veranderde van mening. De Klimaatvisie heeft het gehaald – en nu is het wachten op de behandeling (nog dit najaar) van de eerste van de zes (6!) uitvoeringsprogramma’s.
Ik heb er zin in – en ons mam ook!

Tags: ,

Leave a Reply