zondag, 07 september 2008

Ren Solly Ren

Twee jaar geleden ontstond het idee om met de PvdA-fractie mee te doen aan de Singelloop onder het motto ‘Ren je Rood ’. Aangezien ik niet zo van het rennen – tenzij op hoge hakken – maar meer van het wandelen ben, wierp ik me op als assistent van de teammanager. Sporters kunnen niet zonder goede begeleiding, nietwaar? Maar, sportief als ik ben, zei ik, dat wanneer er een kortere afstand dan 7,5 km in de bedrijvenloop opgenomen zou worden, ik mee zou doen. Aangezien al sinds het bestaan van de bedrijvenloop 7,5 km de kortste afstand was, gokte ik dat ik met die opmerking wel safe zou zitten.
Helaas. Resultaten uit het verleden zijn geen garantie voor de toekomst, zo bleek dit jaar. Er is 5 km. Dus – een vrouw, een vrouw, een woord, een woord – ik doe mee. Om hem uit te lopen en dit in een enigszins acceptabele tijd te doen, ben ik gaan trainen. Met gezonde tegenzin loop ik nu elke zondagmorgen het rondje. In het begin kwam dit neer op 2 minuten hobbelen – ik wil het niet eens rennen noemen – gevolgd door 5 minuten wandelen. Ondertussen zijn de zaken omgedraaid en wil ik de hoofdactiviteit al bijna onder de noemer joggen plaatsen. Leuk vind ik het niet. Ik kan mentaal gewoon niet langer dan die 5 minuten joggen, maar ik zet door. Het enige voordeel wat ik tot dusver ontdekt heb, is dat het wel iets heeft om in een langzaam ontwakende binnenstad rond te hobbelen. Ach, zo lang ik stevige techno op de oortjes heb en me niet gek laat maken door mijn mederenners of het publiek, moet ik het kunnen redden.
Dus als u zondag 5 oktober aanstaande tussen 11 en half 12 een blondine met rode pet, rood shirt en rode konen langs ziet wandelen of joggen: gelieve niet aan te moedigen, niet te storen en zeker niet uitlachen!

Tags: ,

Leave a Reply