zaterdag, 23 augustus 2008

Hoge Hakken

Toen Peter Elbertse me vertelde, dat er als stunt tijdens het tweede Zomerzandfeest – om te vieren dat ze halverwege fase 1 van de reconstructie van de Ginnekenweg-Noord waren – een heuse stillettorun georganiseerd zou worden, aarzelde ik geen moment en schreef me meteen in! Natuurlijk ging het me hier niet om de winst (misschien een klein beetje…), maar om de eer van de Bredase Gemeenteraad te verdedigen!

foto: Linda Joffers (BredaVandaag.nl) Klik voor een hele blije Solly! De moed zakte me in de roze, hooggehakte schoenen toen ik de concurrentie zag. Zestien jaar oud, bloedfanatiek en met vastgetapete pumps verkenden ze in volle vaart het parcours van de eerste Bredase Hoge Hakken Zand Race. Als extra spelelement lag halverwege het traject een zandberg… Met knikkende knieën stond ik na de verplichte hakkenmeting klaar voor de start. Ik was uit veiligheidsoverwegingen maar in de rij áchter de bloedfanatieke meiden, die ook nog eens lid van Sprint bleken, gaan staan.
Na het startschot van collega CDA-raadslid Mattie Boidin gingen we in volle vaart over het nog niet gereconstrueerde deel van de Ginnekenweg. De zandberg bleek geen hindernis, maar een prima ondergrond voor de hakken. Binnen de minuut spurtten we over de finish en natuurlijk had één van de Sprint-meiden gewonnen. Ik finishte als 7de of 8ste .
Mijn verbazing was dus groot, toen ik van de (geheel onafhankelijke) jury te horen kreeg, dat ik toch een prijs had gewonnen! En niet zomaar een prijs, maar de originaliteitsprijs. Men vond het erg origineel, dat ik niet alleen op chic roze satijnen pumps, maar ook met handtasje gerend had. (Dat mijn handtassentic ooit nog eens iets op zou leveren, had natuurlijk niemand verwacht).
Een fotoverslag van de Hoge Hakken Race staat op BredaVandaag.nl).

Trouwens, ik heb de prijs – een waardebon van 100 euro uit te geven in de Ginnekenweg – in eerste instantie niet aangenomen, omdat niet wist of dit mocht in verband met integriteit enzo. De bon gaat nu naar iemand die het absoluut verdient en 100 euro shopping money beter kan gebruiken dan ik!

Tags:

Leave a Reply