zaterdag, 19 juli 2008

Vier fantastische dagen

De 4Daagse 2008 zit er weer op. Lekker thuis op de bank, moe – heel moe – maar voldaan. Nummertje 17 kan op de medaille, en de 5 blaren zullen wel genezen. Het was goed wandelweer: 20 graden met af en toe wat miezer, maar ik was steeds voor de echte buien binnen. Stomtoevallig kwam ik maandag bij het aanmelden meteen mijn wandelmaatje van de afgelopen jaren tegen en daar heb ik alle dagen de eerste 30 km mee samen gelopen – na de samenkomst met de 40, liep ik de overige 20 km verder met mijn pa. En dankzij die veterchip, heb ik nu voor het eerst ook officiele doorkomsttijden (en geen discussies meer met pa over de exacte aankomsttijd ;-D)

Het viel me op dat de 4Daagse een echt media event is geworden. Heel veel aandacht op tv, radio en in de kranten. Wel jammer dat de SBS-en, KRO’s en Telegrafen alleen voor de strompelaars, de jongste/oudste/snelste lopers en de carnavalsacts gaan, en niet voor de gewone, stug doorstappende wandelaar – zoals ik, mijn pa, en de meerderheid van de 34.962 doorzetters. Gelukkig ben ik vrijdagochtend op 3FM tot winnares van de wandelaars gekroond (luister maar, en scroll naar een minuutje of 52), anders had ik mij genoodzaakt gevoeld om volgend jaar in een rode glitterbikini mee te gaan lopen. Zucht… Nog 52 weekjes wachten tot de 4Daagse 2009!

Oh, mocht u ooit in Nijmegen-Oost zijn en lekkere trek krijgen: ga naar bakker Walterbos. Daalseweg 254. Lekkere broodjes, Juttersbrood, Waalbrugjes, Christoffeltaart, pittige worstenbroodjes… Heerlijk!

Tags:

Leave a Reply