zondag, 10 februari 2008

Kort OV nieuws

1. De Brabantse Partij eist bij het provinciebestuur het ambtelijk voorstel op voor een proef met gratis buspendeldiensten tussen transferia, winkelcentra en bedrijventerreinen. Dit voorstel, waar ik hier eerder over berichtte, werd gedaan uit naam van PvdA-gedeputeerde Annemarie Moons om CDA en VVD alsnog mee te krijgen voor een experiment met gratis busvervoer. (lees verder)

2. Helaas, inwoners uit Etten-Leur kunnen ‘snachts nog niet naar huis met de trein. Het gemeentebestuur ziet graag dat Etten-Leur aangesloten wordt op het Brabantse nachtnet, maar dat is wel afhankelijk van de extra kosten die het met zich meebrengt. Ook het inzetten van een eventuele nachtbus vindt het College te duur. (lees verder)

3. Nog meer vertraging voor de verkorting van mijn reistijd naar Den Haag. Het is onzeker of treinreizigers nog dit jaar gebruik kunnen maken van de hogesnelheidslijn (HSL). De trein zou na de zomer gaan rijden tussen Amsterdam en Rotterdam, maar dit is op de lange baan geschoven. Over het resterende traject of de HSL shuttles van en naar Breda wordt niet eens meer gerept… (lees verder)

Tags:

Leave a Reply