zaterdag, 26 januari 2008

Ahmed Aboutaleb in Breda

Staatssecretaris Ahmed Aboutaleb was vanmiddag op bezoek in Breda-Noord. In een bomvol buurthuis Geeren-Noord ging hij het gesprek aan met de wijk. Doordat we aansloten bij de wekelijkse bingo en actief geflyerd hadden in de wijk, was het aanwezige publiek een goede doorsnede van de wijkbewoners (jong, oud, kleurrijk) Een hot item voor de ouderen die aanwezig waren, was het verplicht eigen risico van 150 euro in de zorgverzekering. De staatssecretaris gaf aan dat hij daar ook niet gelukkig mee was, en dat volgend jaar anders moet. Na een vraag van een hulpverlener of het klopte dat hij de uitkeringen voor jongeren onder de 27 wilde afschaffen, antwoordde hij bevestigend. “Ik wil jongeren niet op hun 21ste met pensioen sturen, ik wil ze een toekomst geven” (zie onderstaand filmpje)
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=tsFBTd0Gvss]
En ja, hij deed een paar stevige uitspraken richting moslims, die dus meteen werden opgepikt door de pers (BN/deStem, de Telegraaf). Maar Aboutaleb heeft echter veel meer gezegd, bijvoorbeeld over het creeƫren van stageplaatsen voor (met name allochtone) jongeren en zelfs in het Arabisch uit de koran geciteerd.
Hij nam voor iedere vraag de tijd en zelfs de ‘hangjongeren’ hebben een uur lang muisstil geluisterd.

Tags:

Leave a Reply