vrijdag, 14 december 2007

De eerste nachttrein

Vannacht om 0.43 uur was het zover: de eerste nachttrein vertrok – met 10 minuten vertraging :-D – van Den Bosch naar Tilburg. En ik zat er natuurlijk in, het is tenslotte ook een beetje mijn trein. Wat een belevenis, voor het eerst na één uur ‘snachts van Den Bosch naar Breda kunnen reizen – met een overstap in Tilburg. En als we niet zoveel worstenbroodjes hadden gegeten en bubbels hadden gedronken, hadden we ook nog door kunnen reizen naar Rotterdam (of verder!). De mogelijkheden zijn – op donderdag, vrijdag en zaterdagnacht – eindeloos. Lees meer.

Hier nog zonder de 10 minuten vertraging op de borden...

Als toegift – omdat ik het zo’n leuke reclame vind én omdat hij gebruikt wordt om het Brabantse Nachtnet te promoten: de ‘drukke decembermaand’ radio reclame van de NS. (Ik wilde eerst het boodschappenlijstje plaatsen dat ik op een ochtend in de coupé vond – denkende dat iemand hem vergeten was, tot ik er op elke bank één vond en hij wel erg lang was en er dus achter kwam dat het een NS reclame dingetje was – maar dan zit u hier morgen nog)
Opzij, Opzij, Opzij, maak plaats, maak plaats, maak plaats, we hebben ongelofelijke haast. We moeten rennen, vliegen, naar de schaatsbaan, koude handen, wanten, mutsen, das vergeten, naar de kerstmarkt, duizend kraampjes, kerstboom sjouwen, auw dat prikt!, pleister plakken, koffie drinken, in de kerststal, bij de buren, naar familie, lootjes trekken, weer mijn moeder, naar de stad, cadeautjes kopen, kerstservetten, pepernoten, pepernoten???, naar de kapper, vuurwerk kopen, appelflappen, oliebollen bakken en dan op dieet gaan…

Audio (via Basj )

Tags: ,

Leave a Reply