zaterdag, 01 december 2007

Meters

Vanmiddag was een bijeenkomst in Amersfoort met de LME-leden en minister Cramer. Minister Cramer heeft uitgelegd welke prioriteiten ze kiest en welke aanpak wordt gebruikt. Het werkprogramma van het ministerie van VROM, Schoon en Zuinig: Nieuwe energie voor het Klimaat, bestaat uit 3 onderdelen: Nu meters maken, door middel van quick-wins, daarnaast meters voorbereiden in beleid en wetten en op langere termijn tussen de sectoren innoveren. Voor het ‘maken van meters’ kiest ze onder andere voor een niet-bureaucratische aanpak en overleg met het bedrijfsleven.
Tijdens de middag is er in een informele sfeer over diverse onderwerpen met de LME van gedachten gewisseld, en heeft de minister veel aantekeningen gemaakt, die ze thuis uit gaat werken tot een memo voor haar ambtenaren. Een zeer inspirerende bijeenkomst en ik ben benieuwd hoeveel meters we deze middag hebben voorbereid!

Tags: ,

Leave a Reply