donderdag, 29 november 2007

Rode Hint (2)

Mijn barrel vouwfiets heeft geen remmen, ik stop door gewoon mijn voeten op de grond te zetten. Het stuur draait onafhankelijk van mijn voorwiel, dat geeft een extra spelelement in de bochten. Ik heb geen bel – en niet nodig ook, want alles aan mijn vouwfiets rammelt. Als er een APK voor fietsen was, zou de mijne meteen total-loss worden verklaard.
Toen ik ‘savonds op weg van het station naar huis tot stilstand werd gemaand door twee agenten, vreesde ik dan ook het ergste. Ze schenen met hun zaklampen over mijn barrel vouwfiets en daarna in mijn gezicht. Ik zette mijn meest schuldbewuste gezicht op en wilde me al gaan verontschuldigen voor de erbarmelijke staat waarin mijn barrel vouwfiets zich bevond.
“Goedenavond mevrouw, onze complimenten, uw fietsverlichting is prima in orde! Rijdt u maar weer door.”
Met rode wangen van schaamte ben ik maar meteen doorgereden naar de huisdealer, en heb het rode fietsje gekocht. Als bonus kreeg ik er een pakje rode Gauloises bij…

Tags:

Leave a Reply