zaterdag, 09 juni 2007

De Tweede Kamer

voor of tegen?

Daar zat ik dan, in één van de blauwe stoeltjes van de plenaire zaal in de Tweede Kamer der Staten Generaal. Aandachtig luisterend naar voorzitter Gerdi Verbeet, die ons uitlegde hoe het hier in deze politieke arena in z’n werk gaat.
Nee, ik plan geen politieke carriëre move, we hadden een nieuwe ledendag* van de PvdA. De dag bestond uit een rondleiding – geleid door ons Bredase kamerlid Attje Kuiken – door de gebouwen van de Tweede Kamer (ons stadhuis is hiermee vergeleken een simpel doolhofje ;-D), de beroemde roltrappen (bekend van TV) op en af, een film over het werk in de kamer en een debat met een Europarlementarier Edith Mastenbroek. Een ontzettend leuke dag!

Ik geef wel toe, dat toen ik daar in die blauwe stoeltjes zat, heel even dacht: misschien in de (verre) toekomst…

*Er is door omstandigheden geen nieuwe ledendag in 2005 en 2006 geweest, vandaag dat ik nu, samen met manlief, mocht gaan.

Tags: ,

Leave a Reply