vrijdag, 19 januari 2007

Donkere tijden

Een week of twee geleden werd onze fractie benaderd door bewoners uit de IJpelaar, dat de bushalte bij de Rijnauwenstraat niet verlicht was. Aangezien de omgeving van deze halte ook niet verlicht is, creeërt dit een gevoel van onveiligheid bij de wachtenden. Uit navraag bij de Gemeente bleek, dat dit niet de enige onverlichte halte in Breda is en dat er zo’n 20 abri’s onverlicht zijn. De oorzaak ligt niet bij JCDecaux, de onderhoudsfirma, maar bij Essent, die de elektra voor (onder andere) de verlichting in de abri’s aan zou moeten leggen.
Omdat dit probleem dus verder ging dan één onverlichte abri, hebben we Artikel 41 vragen gesteld aan het College van Burgemeester en Wethouders van Breda, of zij op de hoogte waren van dit probleem en of het College inmiddels actie heeft ondernomen om Essent tot grotere spoed te manen bij de aanleg van elektriciteit waardoor JCDecaux in de gelegenheid wordt gesteld de verlichting in orde te maken. Hopelijk wordt vervolgd… (artikel in BN/deStem)

Tags: ,

Leave a Reply