zondag, 01 oktober 2006

Ren je rood!

Vanmiddag deden twee teams van de Partij van de Arbeid mee aan de bedrijvenloop van de Bredase Singelloop over een afstand van 8,7 kilometer. Ik heb niet mee gedaan, ik had gewoon geen tijd om te trainen. Daarnaast wandel ik liever. Thadde rende in mijn plaats en ook hij was niet super getraind (en dus best gespannen). Als assistente van team manager Henk Haarhuis hebben we de lopers ondersteund met een peptalk en vervoer van kleding. Onder het motto “Ren je Rood!” gingen de wethouder, raadsleden en leden stipt om twaalf uur van start. De opvallende shirts van de renners zorgen voor veel aanmoedigingen én opmerkingen als ‘Je rent rechts hoor!’ en ‘Je kunt nog véél roder’ van het publiek langs de route. Uiteindelijk finishte collega Richard Blankenstein als eerste PvdA’er op een stampvolle Grote Markt, in een toptijd van 38:58 (gemiddelde snelheid: 13,39 km/uur!). Daarna volgde de anderen – allemaal binnen het uur. Gespannen stond ik op het bordes van het stadhuis naar Thadde uit te kijken. Vlak na enen kreeg ik een telefoontje: mijn lief. Hij was verzuurd en uitgestapt op 4,5 km… Jammer, maar volgend jaar trainen we en doen we mee! Team 1 werd 45e, team 2 76e en we kunnen zeker stellen dat de Partij van de Arbeid de sportiefste politieke partij van Breda is!

Leave a Reply