woensdag, 23 augustus 2006

Cie MiMo

Gisteravond begon het echte werk weer. Commissievergadering Milieu en Mobiliteit, met zegge en schrijve één agendapunt: het Palenplan.

(Korte uitleg: de binnenstad van Breda is autovrij en afgesloten met paaltjes. Bewoners en winkels hebben een vergunning en sleutels van de paaltjes, maar worden nooit gecontroleerd. Daarnaast blijven de paaltjes vaak open staan, waardoor niet vergunninghebbenden toch de binnenstad in kunnen komen. Ook parkeren mensen hun auto’s in de winkelstraten.)

Mijn collega Frans Szablewski voerde het woord over dit onderwerp en wees het college en de commissie er op, dat welke oplossing we ook kiezen, het vooral om het gedrag van mensen gaat. De rest van de commissie was het hier in grote lijnen mee eens, maar constateerde ook dat er beter gehandhaafd moet worden. Wethouder Janus Oomen voelde meer voor een betere handhaving dan voor het afschaffen van het palenplan ten gunste van cameratoezicht. Wél moet hij nog uitzoeken wat extra handhaving kost. „Ik weet niet of de parkeerwachters die we nu hebben dit aankunnen“, zei de wethouder. (Lees meer in BN/deStem).
Oorspronkelijk waren er voor vanavond twee agendapunten, maar het punt m.b.t. UMTS masten werd aangehouden, we krijgen volgende week een informatiebijeenkomst daarover. Hierdoor waren we om half 9 klaar en hebben nog een rosétje gedaan in het Valkenberg.

Leave a Reply