vrijdag, 05 mei 2006

Freedom of speech

Vandaag organiseerde Pop Organisatie Breda (POB) voor de tweede maal een Bevrijdingsfestival op het Kerkplein. Voorafgaand aan het optreden van een vijftal locale bands, vond een politiek café plaats, waarbij drie jonge Bredase politici spraken over (pop)cultuur, muziek en de nieuwe coalitie. Arend Hardorff (één dag ouder dan ik én onze hooggeëerde woordvoerder Cultuur) vertegenwoordigde de PvdA. Hij ging in debat/gesprek met GroenLinks-raadslid Selçuk Akinci (28, met nieuwe, radicale coupe!) en SP’er Maurice Spapens (35). De drie waren het in grote lijnen met elkaar eens: de gemeente is er om initiatieven van jongeren te stimuleren en te faciliteren- maar kom dan wel met die initiatieven. Daarnaast moet Breda een aansprekender imago krijgen (Arend rook nog iets te veel ‘spruitjeslucht’ in de stad), met diversere uitgaansmogelijkheden. Verruiming van de horecasluitingstijden – we blijven het zeggen! – zal daar zeker enorm bij helpen.
Lees meer.

v.l.n.r. Selçuk, Arend en Maurice

Leave a Reply